Altså, de bygninger minus en remise, der skal være, for at få en damper forsynet og sendt afsted.
Kulgården med den høje kulbænk er allerede omtalt tidligere og nu er følgende ting færdige:
– Bygning for Maskintjenestens personale med forbillede fra opholdsbygningen for de ansatte ved Post II på ”Personbanegården” i Kjøbenhavn 1864 – 1921 (SJS/DSB-S/DSB).
– Lavt vandtårn af jysk model (DSB-JF/DSB), der fandtes på utallige mindre stationer med et maskindepot eller krydsningsstationer.
– Askekasse (gård) med forbillede i askekasse tegnet i ”Vejledning i kendskab til banernes begning og udstyrelse, DSB 1920, side 104.
– 20 cm vandkran med bevægelig udligger og spildtragt, med forbillede på næsten alle større DSB stationer og maskindepoter i damptiden, epoke II og III.
Bygning for maskintjenesten er opbygget som den tidligere viste bygning af lister, pap, murstenspapir og det hele samlet af snedkerlim, der er SUPER til sådanne arbejder. Maling fra Panduro, mat og det samme med ”matlakken”. Taget er slibepapir.
Det lave vandtårn er faktisk to runde papdåser købt hos Søstrene Grenes og beklædt med enten lister eller mustenspapir. Det svære ved beskyttelsen for vandbeholderen er at den er 12 kantet på siden og det spidse tag. Det tog lige lidt tid at få regent det ud og fremstillet en skabelon til top og bund, hvor listerne kunne limes. Inspiration kan fås i Jernbanemuseets årsskrift 2008 – 2010, herunder farver. Mit vandtårn har eksisteret på en mindre station eller maskindepot i det Jysk/Fynske fra ca. 1890 og frem. Nedrevet i 1950’erne.
20 cm. vandkranen er for kranens vedkommende købt i et samlesæt hos Epoke Modeller, mens bund og tragt er selvfremstillet. Tragten er en afsavet underdel fra en plastik hældetragt (Kop og kanne).
Askekassen er igen næsten direkte fra ”Vejledningen” og er fremstillet af kraftige lister limet og sømmet til bunden og beklædt med murstenspapir. Asken er noget gråligt smuld med lidt kul, begge Heki eller Noch.
Det er så dansk som det kan være og passer til ”min” foretrukne epoke III, men kan sagtens også bruges i epoke II og lidt (som forfaldne og ikke i brug) tidlige epoke IV.
Og som skrevet i en tidligere beskrivelse. Det er slet ikke svært og jeg hygger mig gevaldigt.
Steffen Dresler