DSB Litra R fra Tikøb Støberi

Tikøb Støberi (det tidligere Tikøb Hobby) er på nuværende tidspunkt langt fremme med byggeriet af et af DSB store flotte damplokomotiver – litra R.

18. maj 2010:
Der er pt. ikke planer om egentlig serieproduktion af DSB litra R maskinen, men som altid er Kim Møller åben over for salg af løsdele, og bliver der efterspørgsel nok, er det ikke utænkeligt at han kan lokkes til at bygge enkelte maskiner som bestillingsarbejde.

Den mekaniske base er et Märklin BR38/P8 chassis, som er forlænget et par centimeter mellem cylindrene og det forreste drivhjul, for at få den rette længde på modellen.

Hele overdelen samt tenderen opbygges i metal, primært zink og messing, mens enkelte løsdele vil blive støbt i resin, så der skal ikke herske tvivl om at denne model både bliver flot og ikke mindst meget tung!


27. maj 2010:

Arbejdet med bygningen af prototypen af DSB litra R damplokomotivet skrider hurtigt frem i Tikøb i øjeblikket, Kim har virkelig haft travlt i værkstedet.

28. maj 2010:

Kim Møller fra Tikøb Støberi oplyser at første serie af R-maskiner kommer til at bestå af 4 lokomotiver, hvoraf de 2 af dem allerede er solgt!

Marts 2013:

Efter lang tids stilstand på grunde af både flytning og andre meget tidskrævende projekter, er der atter kommen tid og lyst til at arbejde videre med DSB damplokomotivet litra R1.
Første nye opgave blev et nyt hjulophæng under tenderen, samt konstruktion af både banerømmer og bremseanlæg til samme.
Arbejdsopgaverne begrænsede sig dog ikke alene til tenderen, der er også blevet monteret flere nye detaljer på selve lokomotivet, blandt andet trykluftkompressor samt dampgenerator (strømmaskine). og Kim Møller fortæller at der nu skal arbejdes videre med rørføringen på maskinen.


Med de to enheder koblet sammen, tegner der sig allerede nu grundlaget for en stor og imponerende dansk Spor1 model, og vi ser frem til at følge byggeriet på dets videre vej til en færdig maskine!


 

Skriv en kommentar

Annonce