Perronkøretøjer fra 4D Trains

4D-Trains

Sideløbende med arbejdet på 4D Trains DSB Mz lokomotiver, udvikler ejeren Ole Holm også andre modelbane relaterede produkter. Det har blandt andet udmøntet sig i et par perronkøretøjer, samt tilhørende anhængere.

Først og fremmest producere Ole Holm en model af DSB’s gamle perron traktorer, en både charmerende og savnet model i de danske modellandskaber.

4D-Trains

Men det er ikke kun DSB der bliver tilgodeset, for sideløbende med perron traktoren fremstilles også postvæsnets elektro kærre.

4D-Trains

For begge modeller gælder, at de er 3D printede, leveres færdigsamlet, malet, litreret samt udstyret med gummihjul, og som et lille kuriosum kan det nævnes, at selv gummihjulene er 3D printet!

Prisen for henholdsvis perrontraktorene og elektro kærrerne beløber sig per dags dato til 349,00 danske kroner per styk.

Nu er der jo ikke meget skæg i at have de perronkøretøjer, hvis de ikke har noget at køre med, men også dette har Ole Holm taget højde for.
Han fremstiller nemlig også de dertil hørende anhængere, som leveres med ‘trådkasse’ så ikke portørerne taber godset under transporten.
Anhængerne leveres i to udgaver, dels med lukkede sider, og dels med en sideklap nedfældet.

4D-Trains


Vognene leveres i første omgang gul malet eller ‘galvaniserede’ og koster per dags dato 215,00 danske kroner per styk.

Ole holm har i øvrigt en bøn angående anhængerne, er der nogle der kender til DSB’s farver på dem, udover den ‘galvaniserede’ version?
Skriv endelig i kommentar feltet nederst i denne artikel, hvis I kan kaste lys over sagen!

En kort status på 4D Trains Mz projekt, der bliver bygget i alt 30 styk, men byggeriet står lidt stille i øjeblikket. Stilstanden skyldes ustabile leveringer fra Kina her under pandemien.

Stilstanden får dog ikke Ole Holm til at sidde med hænderne i skødet, han bruger i stedet tiden på at fremstille flere forskellige tilbehørsdele til vores fælles hobby.
Det drejer sig om danske signaler, brandhaner (med både en og to studse), solure, gammeldags vandpumper samt pullerter til kajkanterne.

For stort set alt tilbehøret, inklusiv perronkøretøjerne, så leveres de alle i skala 1:32, 1:45 samt 1:87, og de forhandles udelukkende af Hobbykæden.
Det er i øvrigt også Hobbykæden der skal levere lyden til DSB Mz’erne, da de for nyligt har overtaget Danske Loksound.

4D-Trains

One thought on “Perronkøretøjer fra 4D Trains

 1. Go´aften her i “sommervarmen”:-)

  Se, nu begynder det jo at ligne noget DANSK i 1:32. Ikke et ondt ord om alt det udenlandske (tyske) vi kan få i den størrelse. Men det kan være svært at “fordanske” hvis man ønsker dette. OK, “kører man” tysk er det jo ligemeget og så er der jo et rigeligt stort udvalg.
  Men for de – forhåbentligt flere og flere – der får øjnene op for dansk jernbane i spor 1, er det jo en aldeles spændende begyndelse vi her ser. “Noget” til stationen, signaler, brandhaner, solure mv.

  Jeg har da personligt savnet “nips” efter epokemodeller stoppede sin spor 1 produktion og glæder mig da til at se, om der er noget jeg kan bruge til mit efterhånden “kæmpeanlæg” i to modulers længde:-).

  Jeg ved ikke lige nu hvad jeg “savner”, men jeg er da sikker på, at det nok skal komme hen ad vejen. Og ligesom den lille købmand henne på hjørnet, støtter vi ikke op, er den der pludselig ikke mere, vel?

  Kan desværre ikke hjælpe med farverne på det adspurgte, det er uden for min viden.

  med venlig hilsen
  Steffen Dresler

Skriv en kommentar

Annonce