Stor aktivitet på og omkring Dalen

Dalen

Der hersker stor aktivitet på og omkring Dalen Modeljernbane, hvor der både arbejdes med modulerne, bygges rullende materiel, samt ikke mindst køres på anlægget ude i sommersolen.
Carsten Høg, der er manden bag Dalen Modeljernbane opbygger sine moduler ud fra veteranbanen Bryrup Vrads, og en stor del af det rullende materiel stammer også herfra.
Men sideløbende med privatbane materiellet arbejder Carsten nu også på et DSB damplokomotiv litra T.

Selv beskriver Carsten Høg projektet således:
“Her er mit sommer projekt. Ombygning af en Märklin DB BR 38 til DSB T 299 anno 1948. Jeg forsøger at komme så tæt på forbilledet som muligt. Der er nye sikkerhedsventiler PoP typen i messing fra Tikøb Støberi. Skorsten afkortet. Stige monteret i venstre side, olie lampe som øverste frontlanterne, højre forlygte, front nummerplade fra Freja modeller. Jeg har købt et par snenæser også hos Tikøb Støberi. Derudover er alt malet sort mat. Fra SB-modelbau har jeg bestilt en Faulhaber motor, desuden har jeg en ESU XL dekoder som skal omprogrammeres med BR 38 lyd. Næste skridt er tenderen. I øvrigt købte jeg modellen på e-Bay, det er en Märklin 5747, altså en gammel svend.”

Sideløbende med byggeriet af T-maskinen, har Carsten Høg også tages sig tid til at hygge sig ude i sommersolen, her har han opstillet en del af sine moduler, og hygget sig med at motionere sine privatbane lokomotiver og vogne. Han har dermed på bedste måde bevist, at det ikke kun er om vinteren man kører med modeltog.

Herunder lige et kort videoklip, hvor Carstens Scandia Skinnebus forlader Skaaningbro trinbræt.

Dalen

(Alle billeder samt videoklippet er taget af Carsten Høg)

Skriv en kommentar

Annonce