TKVJ M2 fra Tikøb Støberi

TKVJ M2

Kim Møller fra Tikøb Støberi arbejder lige nu på et spændende projekt, det er TKVJ M2 motorvognen, der er en bestillingsopgave. Men hvis andre er interesserede i modellen, kan den selvfølgelig bestilles hos Kim.

Forbilledet til modellen blev bygget af Scandia i 1928, den var udstyret med en seks cylindret Frichs motor på 220 hestekræfter. Motorvognen målte 15,3 meter i længden, og havde foruden et lille rejsegodsrum plads til 54 passagerer.

Delene til TKVJ M2’s vognkasse er fremstillet i 3,5 millimeter krydsfiner med teak på ydersiden. Efter at delene udskåret, bliver enderne samlet i en lære, så de bliver 100% ens og har de rette vinkeler.

Bogierne til maskinen er lavet i 4 millimeter pom, og udstyret med Märklin V100 gearkasser, som jo kører rigtigt godt.

Kim Møller har i øvrigt en lille bøn til jer læsere:
“Er der nogle der ligge inde med billeder af TKVJ M2, høre jeg gerne om det.”

Som et kuriosum kan vi da lige nævne, at Kim Møller tidligere fra fremstillet to TKVJ damplokomotiver, det er TKVJ Nr. 11 samt TKVJ Df 130.

Korrekte TKVJ personvogne og postvogne til ovennævnte lokomotiver fremstilles af Proinor.dk.

Ønsker man yderligere TKVJ materiel, kan man forholdsvis nemt ombygge en Märklin V36’er til TKVJ M2.

3 thoughts on “TKVJ M2 fra Tikøb Støberi

 1. Til Kim og andre der er interesseret i TKVJ M2.
  Vognen eksistere i bedste velgående, efter motornedbrud, ombygget til personvogn og solgt til HTJ som C 35. og kører i dag veterantog på Syd Fynske Veteranjernbane.
  Hilsen Jørgen

   1. M 2 var forskellig fra M 1. M 2 blev ophugget i begyndelsen af 60erne, mens M 1 er ombygget til stadig eksisterende personvogn. Betegnelsen M 2 anvendtes senere til et diesellokomotiv. Dette lokomotiv blev ved nedlæggelsen solgt til Lollandsbanen.

    Venlig hilsen

    Finn

Skriv en kommentar

Annonce