Frichs rangertraktor

22. maj 2012:

I dag ankom det første prøve print til modellen af Frichs rangertraktor til Det Langelandske Köfværk, hvor det efter nærmere inspektion skal sendes videre til Tikøb Støberi for nærmere forarbejdning.


(Hvem fan’ har taget hjulene?)

3D printet er (som sædvanlig) fremstillet hos Ingeniørvirksomheden Kåredination ApS i Humble, og modellen giver straks et positivt indtryk at projektet, også selv om der er nogle detaljer der skal rettes.

3. juni 2012:

Så ankom det andet print til Det Langelandske Köfværk, og en direkte sammenligning med første print, viser at vi nu er på rette vej.

Detaljerne er blevet tydeligere på print nummer to, og endnu vigtigere, de største ‘årreringe’ fra 3D printprocessen er nu væk.
Konklutionen så langt:
Det koster stadig nogle lære penge, men heldigvis arbejder vi alle i den rigtige retning!

7. juni 2012:

Oven på tilfredsheden med det foregående print, blev det tid til at 3D printe nogle af alle løsdelene til Frichs rangertraktoren, og de ‘landede’ i dag hos Det Langelandske Köfværk, hvor de på vejen passerede de to karrosseri print.

På nedenstående billede ses akselophæng med lejer og fjedre, sammen med blandt antet sandingsanlæg, gearkullise, håndhjul, kølerrammer og udstødning.

Sammen med alle delene til Frichs rangertraktoren, kom der også nogle dele til flere fremtidige projekter, så der bliver gang i værkstede på Tikøb Støberi til vinter!


22. juni 2012:

Selv om forbedringerne fra første til andet print var markante, og modellen bestemt nu var brugbar, besluttede arbejdsgruppen bag Frichs rangertraktoren, at der måtte endnu et forsøg til.
Til det tredje 3D-print valgte vi at dele modellen op i fire hoveddele, og printe dem hvert for sig.

Første print i denne serie var fronten (ovenfor), og den stod dejlig skarpt, så der var ingen tøven med at gå i gang med også at printe en side.

Som det ses at billederne her, er overfladerne nu helt jævne, og detaljerne træder også meget skarpt frem – så der er ingen tvivl nu: Vi er på rette spor!

Fortsættes!

Skriv en kommentar

Annonce