DSB skrifttype epoke III til modeljernbanen uanset størrelse

DSB font

På internetsiden www.sporskiftet.dk har der været en udmærket tråd om DSB skrifttyper i al almindelighed.

Dette har afstedkommet at ”Jan-Eddie” (brugernavn, vi kender desværre ikke navnet bag) har fremstillet en font lige til at downloade som skrifttype på din PC. Altså den lægger sig blandt alle dine andre skrifttyper når du starter Word ligesom Helvetica, Comic Sans, Times og hvad de nu alle sammen hedder/benævnes.

Skrifttypen er den typiske som DSB anvendte med små modifikationer fra tiden efter den 2. verdenskrig, altså hele epoke III og til begyndelsen af epoke IV, den såkaldte ”Designperiode” fra omkring 1974 og lidt frem. Det er den røde skrift på hvid baggrund og med rød kant skiltet rundt og med det ”åbne” g som vi kender fra alle stationsnavne og skiltning på vognene, for eksempel togførervogn, destinationsskilte mv.

Altså nu bør der ikke længere være et epoke III (begyndelsen epoke IV) anlæg uden denne skrifttype, der blev benævnt ”DSB Johnston”.

Til brug for din PC hedder skriftfonten Danish_Railways.ttf.

Du finder den på denne internetside: DSB’s skrifttyper – Sporskiftet side 2 næsten nederst skrevet af ”Jan-Eddie” Fredag den 11/12-2000 kl. 13.21. Følg anvisningen!

Så er der ingen undskyldning mere for ikke også at anvende rigtig skrifttype på vores epoke III anlæg, når nu alt det andet tilstræbes at være så korrekt som muligt.  

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

DSB font

Skriv en kommentar

Annonce