DSB’s C-maskine er populær – 1

DSB litra C - Carsten Høg

DSB havde mange forskellige damplokomotiv typer, men lige i øjeblikket er det det specielt DSB litra C der trækker hos Spor1 folket.
Der er flere projekter i gang, nogle på tankeplan, nogle er lidt længere fremme, og en enkelt er kommet i mål, og står med et færdigt og kørende lokomotiv.

Kim Møller fra Tikøb Støberi har været i gang med projektet i et stykke tid, og fremstiller i den forbindelse flere løsdele, som andre modelbyggere kan få glæde af til deres byggerier. Det gælder blandt andet dome, skorsten, ventiler, kompressor, værktøjskasser samt mange flere små og store dele.

Yderligere en fabrikant pusler med en C-maskine, det er Arild Tangerud fra Proinor.dk, her vides det ikke om det kun bliver til en egen model, eller om der kommer hele eller dele af maskinen til salg!

På den private front er Ole Rørbye fra “Sydhavsøerne” den der er længst fremme med C-maskine projektet, da hans maskine står færdigbygget, køreklar og udstyret med både lys, lyd og røgfunktioner.

Sidste nye skud på stammen kommer fra Carsten Høg fra Dalen Modeljernbane, han bygger denne gang i messing, og giver selv projektet følgende ord med på vejen:
“C maskinen er ikke færdig endnu, men den kan godt køre, og den klarer radier på 1020 millimeter. Der mangler at blive installeret lyd og røg, samt nogle detaljer her og der. Hjul, motor og gear er fra Slaters-Plasticard, derudover er der forskellige dele fra Dingler og Tikøb Støberi, samt materialer fra Witzel Hobby og Modelskibet.”

Nu er det jo ikke kun i nyere tid at C-maskinen har interesseret Spor1 byggerene, for tilbage i 1980’erne byggede Verner Olsen en meget flot og tung model af C-maskinen, det var dog ‘kun’ en stand model, men den er nu ved at blive både motoriseret og digitaliseret af Kim Møller fra Tikøb Støberi, før den skal leveres til sin nye ejermand.
Billeder af dette byggeri kommer senere!

Skriv en kommentar

Annonce