DTI – Den Translangelandiske Industribane

DTI_Spor0 2024

DTI – Den Translangelandiske Industribane – er opfølgningen på Den Translangelandiske Jernbane, et modelbane anlæg i skala 1:32. Men efter mere end 15 år med skala 1:32 / Spor1, var det tid til at prøve noget nyt.
I november/december 2023 blev det besluttet, at nu var det tiden at Spor1 toget kom videre, og at der kom noget nyt ind i huset, denne gang blev det så Spor0 / skala 1:45.
Tanken havde spøgt længe (i årevis), men det har været en svær beslutning, men nu er beslutningen taget, vores Spor1 anlæg flytter til Tikøb, og i stedet rykker Spor0 skalaen stille og roligt ind i vores ‘legestue’ løbet af 2024.

Spor1 anlæg
Her set et lille udsnit, af det spor1 anlæg der skal vige pladsen for vores nye Spor0 anlæg. Billedet er fra december 2023

2023-01:
Planen er i første omgang, som navnet jo nok antyder, at vores nye Spor0 anlæg skal være et industribane anlæg, hvor stort set 100% af driften kommer til at foregå med godsvogne, der skal transporteres/rangeres/flyttes mellem de forskellige lokationer/virksomheder på anlægget.
Anlægget opbygges i første omgang på det grønne og det røde område fra den gamle Den Translangelandiske Jernbane, på sigt skal begge områder udvides!
I første omgang, eksperimenteres der med forskellige skinnefabrikater og forskellige kurveradier samt sporskifte konfigurationer.
Og når man ikke har sporskifter nok, må man jo ‘trylle’ lidt, for at danne sig et indtryk af hvad der skal bruges!

.

Skriv en kommentar

Annonce