Første støbte F-overdel er klar

Her til morgen den 23. marts 2016, kunne Kim Møller tage den første af de resinstøbte overdele til DSB litra F damplokomotiverne ud af støbeformen – unægtelig et spændende øjeblik.
Forud for dette var der blevet fremstillet først en overdel i metal, dernæst en i plast. Dernæst blev selve formen fremstillet rundt om over to, til den proces gik der 5,5 kilo ‘rævedyr’ støbegummi. Til selve støbningen af F-maskine overdelene går der cirka 2 deciliter resinstøbe materiale.

Som nævnt var det med stor spænding at den første støbte overdel blev taget ud af formen i morges, men når man ser på resultatet, har det bestemt været alt arbejdet værd!

DSB_F_overdel-1_044 DSB_F_overdel-1_045

På ovenstående billeder er den støbte overdel vist med både skorsten og dome monteret, disse medfølger byggesættet til overdelen som løsdele, tillige med røgkammerdør samt tag.

5 kommentarer til “Første støbte F-overdel er klar

 1. Hej Hans

  Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen planer fra Tikøb Støberi omkring levering af færdigbyggede F-maskiner.
  Men hvis Kim Møller eventuelt ville kunne overtales, vil prisen selvfølgelig blive afhængig at den enkelte model, udstyrsniveau samt dekoder type!

  Mvh
  Arne

 2. Hvad koster “dyret” – samlet og køreklar – vi er jo nogle med et meget nedsat syn på nært hold – og derfor vil det være rart at vide – hva’ koster det ???

 3. Det er flot arbejde, jeg skal bygge mig 1, ved man noget om prisen?
  Mvh. Ole

  1. Hej Ole

   Det er endnu lidt for tidligt at tale om den endelige pris, den er blandt andet afhængig af hvor mange støbninger formen kan holde til = hvor mange overdele prisen på støbeformen kan fordeles ud over.

   Mvh
   Arne

 4. Ser rigtigt godt ud – man kan blive helt varm om hjertet. Kan huske når de lå og kørte godsvogne og passagervogne til og fra borde i Helsingør, mens man inhalerede en Brostrædeis.

Skriv en kommentar

Annonce