Nye dele til Tikøb Støberi’s F-maskine – opdateret den 23-06-2016

På trods af sommervarmen, bliver der stadig udviklet og monteret nye dele til DSB damplokomotiv litra FII fra Tikøb Støberi, hvor Kim Møller nu har endnu en ny serie hvidmetal dele klar.

Her er blandt andet tale om slampotte og klokke til montering på taget, nye balancer mellen de to bagerste aksler, hjulkasser med fjederopstilling over den forreste aksel, samt diverse rør, ventiler og greb til montering rundt om på maskinen.

Alle de nye dele er nu monteret på prøvemodellen, og vil selvfølgelig også blive monteret på de færdigbyggede lokomotiv modeller modeller som der allerede er bestilling på!

DSB litra F deleDSB litra F deleDSB litra F dele

Med alle de nye detaljer monteret, ser Tikøb Støberi’s DSB litra FII damplokomotivet nu endnu mere færdigt og tillokkende ud.

DSB litra F deleDSB litra F dele

På trods af at maskinen nu ser meget færdig ud, oplyser Kim Møller at der endnu mangler en del ‘dimser’ før den er klar til maling. Særskilt bemærket drejer det sig blandt andet om en helt nyudviklet kompressor, men også mange andre dele til for eksempel montering ved førerpladsen.
Så alt i alt er der lang vej endnu!

Opdateret den 23.6.2016:
Efter lang tids venten, har Kim Møller fra Tikøb Støberi endelig modtaget de resterende metalstøbte krydshoveder fra Wilgro i Tyskland, så der kan blive arbejdet videre med chassiserne til de DSB litra FII damplokomotiver der bliver færdig bygget med salg for øje.

DSB_litra-F_salg_051

Men det er ikke alt der kan købes færdigt, derfor har Kim Møller fået fremstillet et 3D-print af grundenheden til kompressoren, som han derefter har arbejdet videre med, for at få den så detaljeret som muligt.
Den er som det ses på billedet herunder god på vej nu!
Sideløbende med arbejdet på selve kompressoren, arbejdes der som det kan ses på billedet også på smøreapparatet der skal sidde oven på kompressoren.

DSB_litra-F_salg_052

Vi følger naturligvis op på byggeriet fra Tikøb Støberi, når der igen er nyt at berette.

Læs også:
DSB litra FII til salg
Sådan pyntes DSB litra FII

Skriv en kommentar

Annonce