Projekt Lemvigbanens My 28 Victoria

VLTJ My 28 Victoria

Det er efterhånden en del år siden at ESU Pullman / Heljan sendte deres Spor1 My på markedet, og den er siden blevel leveret i et utal af varianter, men ikke lige i den som Bjerne Amelung Nielsen ønskede sig.

Med gode venners hjælp har han nu skabt sin helt egen version af My’ere, nemlig den der kørte på VLTJ (Vemb – Lemvig – Thyborøn Jernbane) også kendt som Lemvigbanen.
VLTJ’s My kørte, ligesom alle de øvrige danske My’ere ved DSB, her havde den litra My 1152, da den i 2001 kom til VLTJ som My 28, fik den samtidig tilnavnet Victoria.

VLTJ My 28 Victoria
Foto: Steffen Dresler

Bjerne startede Victoria projektet med at indkøbe en ESU Pullman / Heljan katalognummer 30211, ud fra devisen: “Man må ta’, hvad man kan få!”

VLTJ My 28 Victoria

Først blev alle de hvide linjer og logoer fjernet, hvorefter maskinen blev malet i korrekt rød-sort design. Efterfølgende blev hele den grå undervogn malet sort, så den kom til at passe til forbilledet.
Fronten har også fået en ”reparation” af en rustskade!

Efter montering af litreringer og Lemvigbanen logoer, blev det tid til en grundig patinering, og pufferne blev fedtet til.
Sluttelig blev der fremstillet og monteret sneplov i stedet for den originale banerømmer.

Projektet er næsten færdigt nu, nu mangler Bjerne kun at finde 4 rangerplatforme, har du nogle liggende så send ham en e-mail.

VLTJ My 28 Victoria

Bjerne slutter med en stor tak til John Dinesen, for at få lov til at købe donormaskinen af ham, sammen med tak for arbejdet med at male den om, samt fremstilling af de korrekte sneplove i stedet for banerømmerne.
Ligeledes tak til Jørgen Røn for at levere litreringer, og sluttelig en stor tak til Poul Asmark for den flotte patinering.

Skriv en kommentar

Annonce