Spor1 anlægget på Hamburg’s bymuseum

Hamburg Bymuseum - Spor1 anlæg

Ud over nok verdens største modeljernbane anlæg, på Miniature Wunderland, byder Hamborg også på et stort Spor1 udstillingsanlæg.
Spor1 anlægget er opbygget på “Museum für Hamburgische Geschichte“, og kan ses i nedenstående video fra 2013.

På museet påbegyndte man opbygningen af det store Spor1 anlæg i 1949, og siden da er anlægget løbende blevet ombygget og opdateret, men der er stadig dele fra det oprindelige layout.
Anlæggets tema er strækningen fra “Bahnhof Hamburg-Harburg” til “Hamburger Hauptgüterbahnhof”, samt en del af “Pfeilerbahn”.
Totalt er der lagt cirka 1200 meter skinner, der befærdes af såvel gamle som nye modeller, så man også kan udviklingen på den front.

One thought on “Spor1 anlægget på Hamburg’s bymuseum

 1. Selve museet er også godt og FORSTÅLIGT og der er (endnu) ikke gået moderne museumspædagogik og ”formidling” i udstillingerne (som bl.a. som på Søfartsmuseet i Helsingør, hvor krigen vises med at stille en model på højkant, hallo!!!). Det vil sige det er til at forstå, se og glædes over, få læst eller andet af byens spændende historie. Masser af dioramaer.

  Jeg har besøgt museet flere gange og der er sket en udvikling af de kørende materiel, på anlægget, absolut et besøg værd.
  Et andet museum der er et besøg værd er skibsfartsmuseet, det er som det gamle på Kronborg, godt.

  Bagefter kan man jo så altid besøge ” Auf der Reeperbahn nachts um halb eins, Ob du’n Mädel hast oder ob kein’s, Amüsierst du dich, ………..“

  Steffen Dresler
  NB: De fleste modeller på anlægget var (er stadig??) ”hjemmebyggede”, har muligvis ændret sig. Men det gør jo ikke noget når man ser videoen.

Skriv en kommentar

Annonce