Test af FosMotor 30

I forbindelse med alle byggerierne hos Proinor.no, har Arild Tangerud trawlet markedet for passende drivenheder, til sine kommende lokomotiv byggesæt, her i blandt Sputnik’en fra HFHJ.
Undervejs er Arild Tangerud stødt på ‘de selvkørende motorer’ fra Peter Spoerer Model Enginering i England. Det vil sige helt selvkørende er disse motorenheder ikke, da de ikke indeholder eget strømoptag.

FosMotor-30_02

Selve konstruktionen er dejlig kompakt, men alligevel robust udført, og virker alt i alt meget tiltalende.
FosMotor 30 er udstyret med en kraftig 12 volts motor, med en enkelt udvendig udveksling, her skæmmer farven på det fritliggende tandhjul dog lidt!
Der er mulighed for at bestille motorerne med to forskellige hjuldiametre, henholdsvis 30,8 og 34,4 mm.
Prisen er cirka 30 engelske pund pr. stk. + fragt/porto.

Jeg har haft en FosMotor 30 til test, hvor jeg byggede den ind i en midlertidig bogie, sammen med et Märklin strømoptag, samt en Märklin Maxi dekoder (Motorola, 14 køretrin og ingen justeringsmuligheder).
I denne konfiguration kørte enheden lige hurtigt nok, faktisk så hurtigt at den kunne stå af sporet i en radius 1020 kurve.
Men med en korrekt XL dekoder, hvor tophastigheden kan justeres lidt ned, er der ingen tvivl om at man her har en god motorenhed, med en rimelig trækevne.

FosMotor_05FosMotor_07FosMotor_06

Det skal blive spændende at prøve den indbygget i et rigtigt Spor1 lokomotiv, tilsluttet en XL dekoder.
Til den tid følger vi igen op erfaringerne med FosMotor 30!

Skriv en kommentar

Annonce