A pro pos vandkraner – 2

Märklin vandkran 5620

Al det skriveri den sidste tid angående vandkraner, både dem fra 4D-trains, samt ikke mindst Steffen Dresler beskrivelse af danske vandkraner, fik mig til at kigge gemmerne igennem.
Og sørme om ikke der gemte sig en vandkran i en af de støvede æsker.

Denne vandkran er fremstillet af Märklin, og har katalognummer 5620, den blev produceret i perioden 1981 – 1986, altså i perioden hvor Märklin genindførte Spor1 skalaen i deres sortiment.
Med tanke på at der i det genindførte Spor1 program udelukkende var tale om elektrisk drevne modeller (altså ingen livesteam lokomotiver), kan man undre sig over at Märklin inkluderede både vanddunk, pumpe og slanger, således at vandkranen kunne blive fuldt funktionsdygtig!

Märklin leverede vandkranen som byggesæt, og samlede man den med slanger og pumpe, er jeg sikker på at den sagtens kan have lavet elektrisk ravage på et hvert Spor1 anlæg, og drevet enhver husmor amok!

Kører man med livesteam modeller, er det vel næste et must, at finde en sådan fungerende vandkran, til påfyldning af modellerne.

2 thoughts on “A pro pos vandkraner – 2

  1. Marklin genindførte Spor1 i 1969, der var 50 års jubilæum sidste år, de startede med en BR 80 og et lille diesel lokomotiv og 3 vogne.

Skriv en kommentar

Annonce