Det Gule Palæ

Det Gule Palæ

En af de flotteste bygninger på jernbane terrænet ved Københavns Hovedbanegård/Godsbanegård må være “Det Gule Palæ”, kommandoposten som blev både landskendt og udødelig gjort i forbindelse med filmen “Olsen Banden på sporet”.

Denne smukke bygning er det nu muligt at få på sit spor1 anlæg, idet Denis Thor Christensen har fremstillet tegninger til byggeriet, så han kan fremstille delene på en 3D-printer.

Selve kommandoposten, der jo nok er den del af byggeriet de fleste kender, og som man måske også kan få plads til på sit anlæg, er fremstillet i tre hoveddele: Under etage, over etage samt tagkonstruktion.

På Ole Rørbye’s billeder herunder ses de tre grundelementer til selve kommandoposten, de er her i helt ‘rå’ udgave som de blev taget ud af printeren.

Efter en let afrensning og afpudsning, har Ole foretaget de første strøg med malerpenslen, og selv om der endnu mangler at blive malet lidt detaljer, tegner der sig nu et tydeligt billede (eller to) af det færdige resultat.

Idémanden Denis Thor Christensen har ikke bare fremstillet tårnet, men også de tilhørende bygninger, som tilsammen danner et imponerende skue.

Selve tårnet måler 160 X 160 millimeter i grundplan, og 215 X 215 millimeter oppe ved tagkanten.
Den store mandskabs- og lagerbygning måler 765 X 290 millimeter, og den lille mellembygning 100 X 100 millimeter.
Den lille ‘løse’ lager bygning måler 170 X 110 millimeter, og den er endnu ikke helt færdig konstrueret.
Så enhver kan jo regne ud at hele herligheden kommer til at fylde en hel del, som det også ses på Denis Thor Christensen’s billeder herunder.

2 thoughts on “Det Gule Palæ

 1. Hej Arne er det muligt at kunne skaffe filerne til bygningen af “Det Gule Palæ” for jeg vil gerne bygge den i LGB størrelse til vores udendørs RC bane i klubben som skal kunne flyttes i tilfælde af dårligt vejr m.m. mvh Torben Pedersen

  1. Hej Torben

   Du skal kontakte Denis Thor Christensen det er ham der har lavet 3D-tegningerne, der er link til ham i “Det Gule Palæ” artiklen.

   Mvh
   Arne

Skriv en kommentar

Annonce