Et ikke helt lille julejubilæum

RHJ B1 fra Proinor.dk

Her ved juletid, plejer vi her på redaktionen, at bringe et rigtigt juleeventyr, der relaterer sig til årets nye modeller og begivenheder. Men i år er det ikke noget eventyr, men derimod rene fakta.

Tilbage i februar måned 2012 lancerede Arild Tangerud fra Proinor.no sit første danske byggesæt i skala 1:32 / Spor1, lige i rette tid til at den kunne blive præsenteret på Spor1 Messen i Rolfhallen.
Det var den Langelandske (LB) Ib godsvogn, i øvrigt en af Proinor’s til dato største salgssucceser.

LB Ib 210
Proinor.dk’s allerførste byggesæt til en dansk Spor1 vogn.

I går den 22. december 2022 blev byggesæt nummer 500 leveret, og det var samtidig præsentation af Proinor’s nyeste danske Spor1 model, en lille charmerende personvogn fra Randers Hadsund Jernbane (RHJ).
Som et kuriosum, kan det nævnes, at byggesæt nummer 1 og nummer 500 befinder sig hos samme kunde!

RHJ B1 fra Proinor.dk

RHJ B1 – 2 er en meget let bygget 2. og 3. klasses vogntype fra 1893. Vognen var fra fabrikkens side ikke monteret med hverken bremser, overgangs plader eller side låger på endeperronerne, detaljer der selvfølgelig er tilsvarende korrekt gengivet på modellen. Byggesættets sælges under varenummer er 32-290.
Ved bestillingen fra Scandia, står der blandt andet følgende i beskrivelsen af vognen: “Der skal bygges tarveligt, men solidt”. Hvilket også er årsagen til, at vognens længdevanger er i træ, frem for som normalt i metal.

RHJ B3 der var en ren 3. klasses personvogn er også i Proinor’s sortiment under vare nummer 32-289.

RHJ B1 fra Proinor.dk

Som altid når man bygger modeller fra Proinor, skal man udover selve byggesættet, selv sørge for hjul, puffer samt koblinger, før vognen kan sættes i drift.

I galleriet herunder ses nogle af de mange billeder fra byggebeskrivelsen, bemærk de buede vognsider og det fine interiør.

Skriv en kommentar

Annonce