Juletur til Mellrichstadt 2022

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Bjerne og jeg havde gennem et stykke tid talt om at besøge den lille spor 1-messe der blev arrangeret af BEE ́S Modellbahn. I begyndelsen af december fik vi så en julegave – en fin bog fra hr. Steiner, vi besluttede os endeligt for at ”ham skulle vi ned og snakke med”.
Vi kørte fra Middelfart natten mellem den 9. og 10. december, og efter cirka 8 timers kørsel, med passende pauser, i blandet vejr var vi fremme.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Vi kunne parkere lige overfor udstillingsområdet (ved banegården) og her var man i gang med at fyre op under kedlen på 01 519. Det var et betagende syn og duftede godt!

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Inde i hallen var der mange udstillere bl.a. Fine-models, Kiss Deutschland, Märklin, MBW, MoMiniatur; Steiner Modellwerke (BEE ́S Modellbahn), Stangel, Wunder mv., samt en mængde tilbehørs-forhandlere og udstillere.
Herudover var 3D-Studie fra Belgien til stede. De tilbød at man kunne blive scannet og få en model af sig selv. Jeg blev iklædt reglementeret lokomotivfører uniform og blev scannet.
I starten af det nye år skal ”jeg” så ud og køre i BR 01 og BR 50, hjemme på anlægget – det bliver sjovt at se!

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Der blev lavet mange aftaler med tilbehørs-producenter og vi glæder os begge til at blive kontaktet af de forskellige.

Vi mødte også 2 glade gutter fra Spor-1 Sjælland, de havde planlagt at være der hele weekenden.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Da vi i en pause mellem vores indkøb var ude ved bilen for at pakke vore indkøb, var dette godslokomotiv ved at blive fyret op.
Det skulle senere køre småture for alle der havde købt billet.

Vi havde hjemmefra regnet med, at vi skulle blive på udstillingen til de lukkede kl. 18.00 – men så længe kunne vi/jeg ikke klare det, vi var noget trætte i ”poterne” af at gå rundt. Det var heller ikke en udstilling som Sinsheim (størrelsesmæssigt) – så alt var hurtigt besøgt og købt! Jeg købte blandt andet Märklin’s legendariske vandtårn – en imposant bygning på 60 cm i højden.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Der var utroligt mange forhandlere med tilbehør: Hoffmanns-Modellbau, MaKo (Manfred Kohnz Figuren, Silhuette Modellbau GmbH, Zapf-Modell og Bünnig Modellbau) – alle var interesserede i at modtage bestillinger på unika- og udstillingsmodeller.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Et firma jeg ikke kendte: Walschebauer Drehscheiben havde sat en seddel ved 2 meget flotte ”tysk”- lignende drejeskiver: ” her har vi 3 måneders levering og ikke 3 – 4 år! – sikkert en fin hentydning til KM-1 ́s leveringstider.
Der var også mange muligheder, hvis man søgte små byggesæt af tilbehør, enten til gods-terrænet, eller som gods til evt. en fladvogn. Flere havde nye vogne, hovedsageligt Märklin – til fordelagtige priser. Nedenfor ses ikke sidste overblik, før turen gik tilbage mod Danmark.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Den 4.- 5. marts er der ModellBahn schleswig-Holstein i Neumünster.
25. – 26. marts er der Spur 0 og 1 udstilling i Giessen.
20. – 21. april Dortmund.
6.- 7 maj er der Spur1 og 0- messe i Mainz.
24. – 25 juni Spur 1 Speyer.
19. – 20. august spor-1 messe i Vamdrup.
Forventeligt også Spur 1- Tage i Mellrichenstadt igen.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår fra 2 glade ”drenge” fra Spor 1 Trekanten Bjerne og Peter.

Mellrichstadt 2022, foto Peter Bue

Skriv en kommentar

Annonce