Udfletning

Lidt specielt for en privatbane, strakte Langelandsbanen sig over to strækninger. Dels ‘hovedstrækningen’ mellem Rudkøbing og Bagenkop, dels ‘sidestrækningen’ mellem Skrøbelev (4,1 km. fra Rudkøbing) og Spodsbjerg.
I Skrøbelev stations østlige ende forgrenede banen sig, og i selve forgreningen lå en grusbelagt omstigningsperron, hvorefter sporene delte sig henholdsvis øst og syd over.

På modulerne hos LangelandsbanensVenner, forgrener banen sig korrekt lige efter Skrøbelev, men på grund af det store pladsforbrug i skala 1:32 (Spor1), løber sporene parallelt gennem en 180 grader kurve (østkurven) med en radius på 6 meter før sporene rent fysisk deler sig mod Spodsbjerg og Bagenkop.
Eller rettere sporet til Spodsbjerg fortsætter lige ud efter kurven, mens sporet mod Bagenkop svinger fra mod højre.

Marts 2016:

Udfletning_001Her er arbejdet med skinnelægningen på udfletningen påbegyndt. Nederst i venstre hjørne støder udfletningen op til 180 graders svinget der går om til Skrøbelev station.

Udfletning_002Skinneskæringen mellem de to moduler.

Udfletning_003Udfletningen set fra Bagenkop/Spodsbjerg enden, her ses nederst til venstre stregen der markerer hvor modulet skal deles.

Udfletning_004Udfletning_005Udfletnings modulet er her skåret af i 22,5 grader, og har fået indsat nyt gavlstykke. I forbindelse med dette arbejde, var det desværre nødvendigt at afmonterer skinnerne!

Udfletning_006Her er skinne kommet tilbage på plads, den anden halvdel af udfletningen er afmonteret, og modulet er nu spændt sammen med ‘Broløkke 7’ modulet, der bliver dets fremtidige nabo.

Maj 2016:
I forbindelse med landskabsarbejdet på Broløkke 7 modulet, der strakte sig ind over udfletningsmodul 2, begynder dette nu at se noget mere færdigt ud.

Udfletning_007Den skrå kant i venstre side af billedet er tilslutningen til Broløkke 7 modulet, og nederst er tilslutningen til udfletningsmodul 1.

Udfletning_008Et nærmere kig på samlingen med Broløkke 7 modulet.

Fortsættelse følger efterhånden som byggeriet skrider frem!

 

Skriv en kommentar

Annonce