Korrekte farver, og hvor får man dem til modeltogsbyggeriet

Farvekort

Dette er desværre ikke en betalt reklame, så jeg bliver jo nok ikke ”Influencer”. Men jeg synes jeg vil dele adressen/forretningen med dem der bygger/ændre/ommaler modeltog i Spor 1, eller den størrelse man nu har, men mangler den korrekte farve.

Jeg har ofte fået fremstillet en ”prøvefarve” hos Bilka, Bauhaus, Silvan og lignende, når jeg havde brug for en speciel farve til modelbyggeriet. Desværre er farverne ikke lige holdbare, det drejer sig jo om testfarver (maling med pensel).

Værre er det med sprayfarver, hvor man, hvis der søges en hel speciel farve, er henvist til hvad der findes på det almindelige marked. Der er et væld af reparationslakker i f.eks. Biltema, men uden RAL kode, kan altså ikke bruges til en bestemt farve (RAL kulør). Byggemarkederne fører normalt også et stort udvalg af spray malinger, men det er jo forretning, så lageret er jo baseret på det der sælges, naturligvis.

Jeg søgte DSB 1929 Rød, der svarer til RAL 3005 +/-, men den kunne ikke fås som spray, derimod RAL 3000, 3003, 3004. Efter at have besøgt (set deres hjemmesider igennem) alene 5 steder i dag, der burde kunne hjælpe, fik jeg et tip fra chefen for en maler forretning, hvor man kan gøre et røverkøb, at jeg nok skulle prøve en bestemt ”Sadolin” farveforhandler i Glostrup, altså afsted. Ikke alene havde forretningen den ønskede farve – og flere til – men kunne og gjorde det, blande efter ønske og komme lakken/malingen på spray. Selvfølgelig lidt dyrere end hvis farven var i almindeligt salg.

Altså, ønsker du en bestemt kulør maling (i henhold til RAL farveskalaen eller du har en prøve) bliver den blandet og sat på spraydåse og eventuelt sendt. Ventetiden hvis den skal med er 20 – 25 minutter i forretningen.

Internetsiden er:
Køb maling online hos Sadolin-Glostrup.dk

Jeg har desværre ikke kendskab til sammenlignelige forretninger i ”2. distrikt”, men mon ikke der også der findes en ”gammeldags” malerforretning der kan hjælpe?

Steffen Dresler

Læs også:
Farver og maling på vores ‘Tips & Tricks’ side
Samt artiklerne herunder
2022-03-07: Slut med Humbrol Enamel maling
2021-02-07: Let og billig maling til jernbanemodeller, specielt laserskårne træ vogne

One thought on “Korrekte farver, og hvor får man dem til modeltogsbyggeriet

  1. Jeg har fundet RAL 3005 (DSB vinrød) på spray bos Bauhaus:
    Dupli-Color / Color Spray #654350

Skriv en kommentar

Annonce