Test af Gmeinder 10/12 fra Feld Grossbahn

Geminder 10/12

En god måde at have meget Spor1 på en lille plads, er at vælge, at køre smalspor, og smalspor kan jo også arbejde sammen med normalspor, så mulighederne er mange. Vi har testet et lille smalspors lokomotiv, en Gmeinder 10/12 fra Feld Grossbahn i Tyskland.

Geminder 10/12

Maskinen er fremstillet helt i metal, og har derfor en meget god vægt for sådan et lille lokomotiv, så trækkraften er faktisk imponerende.
Ud over det metalstøbte chassis samt ditto overbygning, er modellen meget detaljeret udført. Læg dertil flere ætsede metal detaljer, og man her en både flot og charmerende model.

Geminder 10/12

Motoren trækker via en kæde på begge aksler, og der er ligeledes strømoptag på alle fire hjul. Den ene aksen er ophængt pendlende, for at sikre en god gang i sporet, og dette hjælper også med et godt og konstant strømoptag. Som kronen på drivværket, er alt lejret i kuglelejer.

Geminder 10/12

Feld Grossbahn levere maskinen som færdigmodel, og den kan fås i flere farver, ligesom i forskellige grader af patinering. Både malerarbejdet og den eventuelle patinering er flot udført.
Maskinen kan leveres til både 16,5 eller 18,75 millimeters sporvidde.

Lokomotivet leveres naturligvis med digitaldekoder, med mulighed for både lys og lyd. Det testede lokomotiv er udstyret med en lyddekoder, og på trods af maskinens lille størrelse, er lyden særdeles overbevisende.

Geminder 10/12

Så sidder du nu og får lyst til lidt Spor1 smalspor, kan vi varmt anbefale Feld Grossbahn’s lille Geminder 10/12.

Læs også:
Ny drivenhed i Henschel DG 26 lokomotiv
Fra tipvogn til fladvogn

Skriv en kommentar

Annonce