Første støbte F-overdel er klar

Her til morgen den 23. marts 2016, kunne Kim Møller tage den første af de resinstøbte overdele til DSB litra F damplokomotiverne ud af støbeformen – unægtelig et spændende øjeblik.
Forud for dette var der blevet fremstillet først en overdel i metal, dernæst en i plast. Dernæst blev selve formen fremstillet rundt om over to, til den proces gik der 5,5 kilo ‘rævedyr’ støbegummi. Til selve støbningen af F-maskine overdelene går der cirka 2 deciliter resinstøbe materiale.

Som nævnt var det med stor spænding at den første støbte overdel blev taget ud af formen i morges, men når man ser på resultatet, har det bestemt været alt arbejdet værd!

DSB_F_overdel-1_044 DSB_F_overdel-1_045

På ovenstående billeder er den støbte overdel vist med både skorsten og dome monteret, disse medfølger byggesættet til overdelen som løsdele, tillige med røgkammerdør samt tag.

5 thoughts on “Første støbte F-overdel er klar

 1. Annonce
 2. Hej Hans

  Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen planer fra Tikøb Støberi omkring levering af færdigbyggede F-maskiner.
  Men hvis Kim Møller eventuelt ville kunne overtales, vil prisen selvfølgelig blive afhængig at den enkelte model, udstyrsniveau samt dekoder type!

  Mvh
  Arne

 3. Hvad koster “dyret” – samlet og køreklar – vi er jo nogle med et meget nedsat syn på nært hold – og derfor vil det være rart at vide – hva’ koster det ???

  • Hej Ole

   Det er endnu lidt for tidligt at tale om den endelige pris, den er blandt andet afhængig af hvor mange støbninger formen kan holde til = hvor mange overdele prisen på støbeformen kan fordeles ud over.

   Mvh
   Arne

 4. Ser rigtigt godt ud – man kan blive helt varm om hjertet. Kan huske når de lå og kørte godsvogne og passagervogne til og fra borde i Helsingør, mens man inhalerede en Brostrædeis.

Skriv en kommentar