Varmekoblinger, en kommentar

Varme koblinger - Foto Märklin

Märklin varmeslanger 56805 spor 1, muligvis en fejl i det udsendte!!

Jeg har lige modtaget de tidligere omtalte Märklin varmeslanger til spor 1, katalog nummer 56805.

Let og elegant at montere ved brug af Märklins normale skruekobling. Koblingsstangen, den lange stang der skal stikkes gennem hullet i pufferplanken, stikkes igennem hullet som normalt ved montering af skruekobling. Kulisse/holder til varmeslange sættes ind over koblingsstangen bag endestykket under vognen. Fjederen til koblingen sættes ind som normalt og holdes på plads, de nye koblinger, med den medfølgende holder, der stikkes ned over ende af koblingsstangen med fjeder. Meget let.

På varmeslange kulissen indsættes først varmeslangeventil med åbnings/luknings skrue (model) og nedenunder denne påsættes så varmeslangen. MEN HER ER DER EN FEJL TROR JEG! Der er ingen hul op i varmeslangeventilen så varmeslangens øverste lille tap kan sættes op og sidde fast. Se billedet med den røde pil!

Märklin varmekobling

Undersøger dette ved forhandler/Märklin nu og vender tilbage. Hvis der havde været hul op, var monteringen færdig og den lille metal holder kunne monteres på varmeslangen og det lille håndtag, der er i begge under pufferplanken. Man kan jo selv bore et LILLE hul, men det tror jeg ikke er Märklins intention. Det hele skal kunne monteres uden værktøj!!

Bemærk to ting:

·         Kan IKKE anvendes hvis man anvender den store klo kobling, kun for model skruekoblinger!!

·         Skal kun anvendes i epoke III med dampvarme (damplokomotiver) eller diesellokomotiver med Varmekedel (MY) tidlige epoke IV.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

Skriv en kommentar

Annonce